Kom og hør om “ungt medborgerskab” – et nyt og spændende tilbud til 3000 unge i vordingborgområdet.

Charlotte Bisserup Bechfeldt

UngeFolkemøde på Møn:

Af Claus Arboe-Rasmussen, kommunikationsdirektør i Folk & Sikkerhed

”Pas på Danmark-og pas på dem, der passer på Danmark. Det trygge samfund, vi kender, baserer sig på et professionelt politi og et troværdigt Forsvar”.

Udsagnet er en af Charlotte Bisserup Bechfeldts mærkesager. Hun er ung folketingskandidat for Venstre i vordingborgkredsen, en del af Sjællands Storkreds. Men Charlotte er mere end det. Hun er nemlig også fortaler for Folk & Sikkerheds projekt ”Ungt Medborgerskab”, der direkte henvender sig til de 3000 unge, der fredag den 25. august deltager i UngeFolkemødet på Møn, der finder sted på Fanefjordskolen i Askeby.

– Jeg tror konceptet bag ”Ungt Medborgerskab” er en rigtigt god investering for unge menneskers fremtid. Man får indblik i en verden i det robuste samfund, som man ellers ikke ville have fået kendskab til. Som projekttilbuddet er sat sammen, er det et godt tilbud til de mange unge, der ikke aftjener værnepligt i Forsvar eller Beredskab, eller som ikke ønsker at engagere sig i noget, der har med forsvar at gøre. Da ordningen ikke er erstatning for værnepligt, men et frivilligt tilbud til de unge, tror jeg, at det er en god investering for mange unge, at sige ja til den korte, frivillige praktikperiode, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt.

Sikkerhedspolitik og de unge
Charlotte Bisserup Bechfeldt mener, at mange unge i dag faktisk interesserer sig for sikkerhedspolitik, men at begrebet skal diskuteres på de unges præmisser. Derfor giver ”Ungt Medborgerskab” en unik chance, fordi det samler unge fra hele landet på tværs af uddannelse og opvækst til en samlet dialog om, hvor de unge selv kan gøre en forskel i det robuste samfund. Ordet værnepligt med tryk på sidste stavelse appellerer ikke til mange unge. Det gør derimod et tilbud om frivilligt at lære mere om det robuste samfund, de medfølgende danske værdier og muligheden for at kunne vælge efter interesse.

Værdigrundlaget smuldrer
– En stor del af det fundament vores samfund bygger på er under pres, og vores værdigrundlag er så småt begyndt at smuldre. Hvis vi fremadrettet ønsker at stabilisere og styrke fremfor for at destruere og fragmentere, så bliver vi nød til benhårdt at investere i vores unge. Dette gør vi blandt andet med projekter som ”Ungt Medborgerskab”, hvor de unge får en mulighed for, at få øjnene op for det spændende og enormt vigtige arbejde som bliver gjort rundt omkring i blandt andet lokale foreninger, hjælpe- og interesseorganisationer, siger Charlotte Bisserup Bechfeldt.