Folk og Sikkerhed Storstrømmen på Folkemøde Møn 2024

Igen i år deltager Folk og Sikkerhed Storstrømmen i Folkemøde Møn, der afholdes fredag den 23. august og lørdag den 24. august.

Vi deltager med vores stand ved kajen ved Stege Havn med vores store udstilling, hvor alle unge mennesker er meget velkomne til at deltage i vores konkurrencer, hvor man kan vinde præmier.

For de voksne er der et særdeles interessant foredrag

lørdag Kl. 11.00-11.50: NATO i 75 år.

Det foregår i Rosengårdshaven på stadet – Unge, Uddannelse og arbejdsmarked i provinsen.

Der gennemføres en debat om Danmarks fortsatte medlemskab af NATO med udgangspunkt i en gennemgang af NATO’s udvikling siden oprettelsen i 1949.

Oplægsholder er pensioneret generalløjtnant Michael Lollesgaard.

Michael Lollesgaard har en lang karriere bag sig, som er formet af de store skelsættende begivenheder i verdenshistorien. I 2001 arbejdede han som militærrådgiver for den danske mission i FN, hvor han befandt sig i New York under det tragiske angreb den 11. september 2001.

I perioden 2015 til 2016 stod han generalmajor i spidsen for en ca. 11.000 mand stor fredsskabende FN-mission i det krigshærgede Mali, en af de blodigste missioner i FN’s historie. Fra 2017 til 2019 fungerede Michael som Danmarks øverste militære repræsentant ved NATO og EU i Bruxelles.

Efterfølgende blev han i 2019 udnævnt til chef for FN’s mission, i det borgerkrigshærgede Yemen. Sidst men ikke mindst var Michael styrkechef for NATOs indsats i Irak fra 2021 til 2022.

Michael Lollesgaard er i dag pensioneret generalløjtnant med en imponerende militær karriere, der strakte sig over 43 år. Han er en af de højest dekorerede officerer i det danske forsvar og har haft en afgørende og dedikeret rolle i det internationale samfunds indsats i verdens konfliktsituationer.

Arrangeret af Folk og Sikkerhed.