Folk og Sikkerhed Storstrømmen på Folkemøde Møn

Folk og Sikkerhed Storstrømmen deltager i Folkemøde Møn den 25. og 26. august med emnet – sikkerhedssituationen i Østersøområdet. Lørdag arrangerer vi en debat – Hvad skal de danske soldater lave i Estland?

Folk og Sikkerhed Storstrømmen er klar ved standen allerede fra fredag klokken 08.00. Det er nemt at finde os. Kig efter det militære overvågningskøretøj, Mercedes GD.

Der er cirka 1.500 stk. Mercedes GD 240/290 i det danske forsvar. Vægt i køreklar stand er 2.375 kilo. Afhængig af opbygning er der siddepladser op til 8 personer, og den har en aktionsradius på omkring 400 km. Udover basismodellen findes køretøjet også i en beskyttet udgave og en eskorteudgave.

I år har vi fået besøg fra det lokale hjemmeværnsdistrikt, Sydsjælland og Lolland, Falster og af repræsentanter fra Værnepligtsrådet. De er hver især klar til at fortælle om henholdsvis livet som hjemmeværnssoldat og som værnepligtig.


Fredagsevent
Tag debatten med Charlotte Bisserup Bechfeldt (V) om unges medborgerskab, og fortæl om hvordan du vil tage ansvar for, at vi kan få et sikkert Danmark.

Lørdagsevent
klokken 13.45 har Folk og Sikkerhed Storstrømmen arrangeret en debat under overskriften – Hvad skal de danske soldater lave i Estland.

Alle er velkomne til at kigge forbi og tale med repræsentanter fra Folk og Sikkerhed Storstrømmen. Vi er klar til en god debat om sikkerhedssituationen i østersøområdet og om Danmarks militære kapaciteter.


Begge dage
Hjemmeværnet har en kulisse, hvor du kan tage en selfie, hvor du ligner en rigtig soldat.

Militær sminke
Hjemmeværnet har et sminkehold, som kan sminke børn.

Popcorn
Kom og få nogle lækre popcorn.


Hjemmeværnets repræsentanter kan fortælle om hverdagen som hjemmeværnssoldat og om deres opgaver og samarbejde dels med Forsvaret og med Politiet.

Hjemmeværnet er et kendt syn ved mange store begivenheder, hvor de regulerer trafikken. De er altid klar til at fortælle om deres opgaver.

Værnepligtsrådets repræsentanter er klar til at fortælle, hvordan man bliver soldat – både for drenge og piger. Især er de klar til at fortælle om, hvordan man skal forberede sig inden værnepligten.

Værnepligtsrådet er sammensat af repræsentanter, der netop har afsluttet deres værnepligt. De har alle erfaringerne og oplevelser i frisk erindring.

PROGRAM FOR FOLKEMØDE MØN (i uddrag)
Fredagen begyndes med discorytmer på pladsen fra kl. 8.00 til 9.00. Det er ungdomsrådet, der har hyret en DJ som Daybreaker.

Fredag den 25. august
09.00     Pernille Rosenkrantz-Theil (MF – S) på hovedscenen.
12.00      Zenia Stampe (MF – Rad).
13.45      Søren Espersen (MF – DF) .

Lørdag den 26. august
10.00     Åbningstale ved formanden Susan Thydal og borgmester Michael Seiding Larsen (V).
10.15      Marcus Knuth (MF – V).
12.00     Mette Frederiksen (MF – S).
13.45     Hvad skal de danske soldater lave i Estland” – debat arrangeret af Folk&Sikkerhed
16.00     Simon Emil Ammitzbøll (MF – minister – LA).

Talerne om fredagen varer 20 min. om lørdagen varer de 30 min. Der ingen debatter ved standene under hovedtalerne.

Yderligere information
Se Folkemøde Møns program her…