En vel besøgt mindehøjtidelig

Der var stuvende fyldt af gæster ved Svinø Kirke torsdag den 4. maj, der var kommet for at overvære mindehøjtideligheden for de 62 faldne, allierede flyvere fra 2. verdenskrig, der ligger begravet på Svinø Kirkegård.

Programmet var uændret fra de forrige år og det bidrog til den stemningsfyldte oplevelse for de over 300 gæster, den australske ambassadør, forsvarsattacheer fra Australien, England, USA og England, Danmarks Veteraner samt borgmestrene fra Vordingborg og Næstved. Endvidere deltog Ursula Hollis, fra England, en niece til en af de britiske nedskudte piloter i mindehøjtideligheden.

Den lille kirke var fyldt til bristepunktet med både inviterede og interesserede kirkegængere, der ville høre Gudstjenesten, der i år blev gennemført af sognepræst Lars Erik Foged, der til daglig gør tjeneste ved Bårse-Beldringe Pastorat.

Per L. Hinrichsen, oberstløjtnant (pens), bød alle velkommen efter Flyvevåbnets overflyvning og afspilning af frihedsbudskabet. Derefter blev kransene nedlagt.

Gordon Pipes and Drums samt Gardehusaregimentets trompetere sørgede for den musikalske kulisse.

Folk og Sikkerhed takker alle for at bidrage til en fantastisk og stemningsfyldt oplevelse.