4. maj ved Svinø Kirke

Mindehøjtidelighed for allierede flyvere fra 2. Verdenskrig på Svinø Kirkegård.

Foreningen ”Folk og Sikkerhed Storstrømmen” vil igen i år stå for gennemførelsen af 4. maj mindehøjtideligheden for allierede flyvere begravet på Svinø Kirkegård.

Traditionen tro samles folk fra hele lokalområdet omkring Svinø for at mindes de unge mennesker, der gav deres liv i under 2. Verdenskrig. 46 amerikanske piloter har desuden været begravet på kirkegården, men er siden ført hjem.

Højtideligheden indledes med gudstjeneste klokken 19.30, som sognepræst Lars Erik Foged forestår. Efter gudstjenesten, klokken 20.20, vil flyvevåbnet gennemføre to overflyvninger med SAAB T-17 Supporterfly til ære for deres faldne kolleger.

Copenhagen Caledonia Pipes and Drums” og af trompetere fra Gardehusarregimentet vil skabe den musikalske ramme ved højtideligheden ved gravene. Frivillige fra Flyverhjemmeværnet og ”Danmarks Veteraner” tager opstilling langs gravene som æresvagt.

Mindehøjtideligheden overværes ofte af pårørende til de faldne flyvere.

Det var tyskerne, der valgte Svinø som én af fem centrale begravelsespladser i hele Danmark. Efter krigen blev den meget smukke krigskirkegård indrettet og indvielsen fandt sted i maj 1950 på 5 års dagen for Danmarks befrielse. Gennem alle årene er der blevet afholdt en mindehøjtidelighed den 4. maj om aftenen.

Til redaktionerne
Program for 4. maj 2024

Kontaktinformation
Oberstløjtnant(pens) Per Hinrichsen
Mobil +45 2142 5294
e-mail: per_hinrichsen@hotmail.com