Cybersikkerhed

Præsidentvalgtet i USA har i højeste grad sat cybersikkerhed på den offentlige dagsorden. Cybersikkerhed bliver debatteret i ”Blandede Bolcher med den kendte IT ekspert Peter Kruse.

Tekst: Niels Brandt

Folkemøde Møn har de unge i fokus fredag den 24. august og lørdag den 25. august er for voksne. Begge dage har Folk og Sikkerhed Storstrømmen cybersikkerhed på dagsordnen.

Store udfordringer med IT sikkerhed
Problemerne og udfordringerne for unge og voksne er store. De voksne kan være for naive og de unge kan ikke se konsekvenserne for deres IT adfærd. Det samme gælder for nationerne, som har en meget forskellige IT politik afhængig af økonomi og teknologisk udvikling. Også her kan man tale om naivitet og manglende forståelse for konsekvenser.

IT-eksperten Peter Kruse tager debatten både fredag med de unge og lørdag med de voksne. Peter Kruse er en af de mest citerede IT eksperter i Danmark og en af de mest synlige i Europa.

Hør Peter Kruse ved Folkemøde Møn.
Fredag den 24. august klokken 09.30 på Blandede Bolcher scenen.

Lørdag den 25. august klokken 11.30 på Folkemøde Møn scenen.

Peter Kruse analyserede den første computervirus da han var 15 år gammel. Siden 2001 har han arbejdet professionelt med IT-sikkerhed hos bl.a. Telia og TDC og som virusanalytiker i antivirus firmaet Norman.

Læs meget mere om Peter her…

Lørdag den 25. august klokken 13.00 er der desuden yderligere fokus på cybersikkerhed.

Under overskrifter – Er vi klar til angreb? – bliver cybersikkerheden debatteret af Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), MF Nick Hækkerup (S) og John Foley, som er stifter af  den uafhængige rådgivnings- og it-sikkerhedsvirksomhed, COPITS (Cybersikkerhed i Offentlig og Privat Sammenhæng).