Ny podcast sætter fokus på beredskabet under COVID-19 krisen

Pressemeddelelse – Ny virkelighed for det danske samfund, da Statsministeren lukkede landet ned den 11. marts 2020. Samfundsberedskabet har vist sig som det vigtigste fundament for et robust og moderne samfund.

Sammen kan vi mere end vi tror
Under COVID-19 krise har foreningen Folk & Sikkerhed udsendt en podcast med faglig rådgiver inden for beredskabet, Johnny G. Larsen og hovedbestyrelsesmedlem af Folk & Sikkerhed.

Podcasten sætter fokus på den “maskine”, der gik i gang, da Danmark lukkede og som fortsat er helt centralt i krisehåndteringen.

Lyt til podcasten på Forsvarspodcastens Youtube kanal eller på din iPhone under app’en “Podcasts” – søg efter “Forsvarspodcast”.

Pludselig er mange af de situationer vi så på TV fra Kina i januar og februar blevet virkelighed hos os, ja i hele verden omkring os.

Store dele af Danmark er sat i stå
Samfundets samlede beredskab bliver sat under pres. Det gælder sygehuse og sundhedspersonale, Politiet, Beredskabet, Forsvaret og Hjemmeværnet.

Vi er midt i krisen, og ingen kan forudsige, hvor længe den varer, samt hvilke konsekvenser den får.

Der vendes pludselig op og ned på hverdagen for store dele af befolkningen.

Alt det, vi tager for givet i en travl hverdag, bliver pludseligt umuligt, besværligt eller risikofyldt. Skoler og børnehaver lukkes. Butikscentre, hoteller og restauranter ligeså.

Mange føler i deres ellers så trygge hverdag en “snigende” usikkerhed, bekymring, ja endda måske frygt.

Men fra alle hjørner af samfundet blev der handlet ansvarligt, kreativt og beslutsomt og med afsæt i blandt andet diverse vejledninger og planer, bliver der gennemført hurtige tiltag samt iværksat konkrete beslutninger.

Podcasten sætter fokus på de “skjulte” kræfter i vores samfund, der etableres på kort tid og er med til at passe på os alle sammen – i daglig tale kaldet vores beredskab.

Folk & Sikkerhed ønsker at sende en varm tak til alle de mænd og kvinder, som dagligt yder en fantastisk indsats for at skabe tryghed og frihed i den kritiske situation vores samfund befinder sig i.

Styrk din viden
I podcasten får du blandt andet viden om blandt andet de netop nu aktuelle beredskabsmæssige strukturer, der er relevante for den igangværende debat og viden om COVID-19 krisen.

Lyt til podcasten på Forsvarspodcastens Youtube kanal eller på din iPhone under app’en “Podcasts” – søg efter “Forsvarspodcast”.

På vegne af hovedbestyrelsen i Folk & Sikkerhed,