Mindehøjtidelighed for de allierede flybesætninger

Den 4. maj holdes traditionelt en mindehøjtidelighed for de allierede flybesætninger, der mistede livet over Danmark og er begravet på Svinø Kirkegård.

Normalt er der gudstjeneste, overflyvning af fire fly fra Flyvevåbnet, Piberband, æresvagter fra Flyverhjemmeværnet og Danmarks Veteraner og deltagelse fra den amerikanske, engelske og australske ambassade. Mindehøjtideligheden samler normalt omkring 500 mennesker.

,I år forhindrede de restriktioner, vi alle er pålagt på grund af Corona krisen, at mindehøjtideligheden kunne gennemføres.

Menighedsrådet og Folk og Sikkerhed Storstrømmen fandt det imidlertid meget vigtigt, at mindet og respekten for de allierede flybesætninger, der satte deres liv til for at sikre en fremtid for Danmark, blev opretholdt.

Menighedsrådet og Folk og Sikkerhed holdt en værdig mindehøjtidelighed på kirkegården. Den begyndte med klokkeringning kl. 20.36, som var det tidspunkt radioen udsendte frihedsbudskabet. Derefter nedlagde formanden for menighedsrådet og formanden for Folk og Sikkerhed Storstrømmen kranse. I forvejen havde en repræsentant fra Commonwealth War Graves Commission lagt en krans.

Kirkegården var smukt pyntet med blomster ved gravene og fakler langs stien fra kirken og ned til the Cross of Sacrifice.

Æret være de allierede flybesætningers minde.